Leden- en lezersonderzoek KNHG en BMGN 2022

Net als in 2018 heeft het KNHG in 2022 een onderzoek laten uitvoeren onder zijn leden én onder lezers van het door KNHG uitgegeven BMGN – Low Countries Historical Review (BMGN-LCHR). Ditmaal is het onderzoek verricht door Boas Wien en Marjolein Hardeman, beiden student bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool Ede. Het adviesrapport en de presentatie daarvan staan nu online.

De hoofdvraag van het Leden- en lezersonderzoek 2022 luidt: Op welke manier kan het KNHG op duurzame wijze nieuwe leden aantrekken en behouden, zonder hierbij traditionele leden af te stoten? Om deze vraag te beantwoorden, is een enquête uitgezet onder KNHG-leden en BMGN-lezers, die door 159 respondenten is ingevuld. De uitkomsten en aanbevelingen van dit kwantitatieve onderzoek worden meegenomen in toekomstige KNHG-beleidsplannen.

Lezen?

  • Het volledige adviesrapport is hier te lezen (of in de rechterkantlijn).
  • Liever een korte versie? Ook de presentatie van het Leden- en lezersonderzoek staat online.

Opmerkingen

Documenten

© KNHG 2023 Website: Code Clear