Oproep! Geschiedenisalumni gezocht voor KNHG-Beroepsplatform

Als u geschiedenis gestudeerd hebt, is u vast meer dan eens gevraagd wat u daar later mee wilde doen. Misschien had u daar al een duidelijk idee over en bent u nu in die functie of sector aan het werk, misschien heeft u juist een totaal ander carrièrepad bewandeld. 

De beroepsmogelijkheden voor historici zijn breed, en voor jonge historici kan het lastig zijn inzicht te krijgen in de verschillende richtingen, beroepen en mogelijke carrières. Daarom heeft het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap, als de beroepsvereniging voor historici in Nederland, eind 2022 het zogenoemde ‘Beroepsplatform’ gelanceerd. Daar vertellen geschiedenisalumni over hun loopbaan én hun huidige werkomgeving. Zij doen dit door hun persoonlijke ervaringen met de arbeidsmarkt te delen in woord en/of beeld. 

Het doel van dit crossmediale platform is alle verschillende beroepsmogelijkheden in kaart te brengen, van archivaris tot journalist, van docent tot ondernemer. Zo krijgen jonge historici een idee van de verschillende richtingen waarin zij zich professioneel kunnen ontwikkelen. Naast deze voorlichtende functie heeft het platform ook duidelijk een inspirerende functie door de diversiteit van beroepen te tonen waar historici terechtkomen. 

Inmiddels zijn al vele inspirerende verhalen verschenen op dit platform. Nog steeds zijn wij op zoek naar meer ervaringen van geschiedenis-alumni, waaronder die van u. Graag houden we een kort interview (dat kan in persoon, telefonisch of digitaal) over uw loopbaan en ervaringen op de arbeidsmarkt. Als u liever zelf een bijdrage wilt leveren in de vorm van een blog of vlog dan kan dat natuurlijk ook. 

Wanneer u wilt deelnemen aan het KNHG-Beroepsplatform, wilt u dan contact opnemen met Diede Zwijnenburg, medewerker communicatie KNHG?

Met uw verhaal helpt u jonge historici hun toekomstige loopbaan vorm te geven! Kent u nog andere historici die een bijdrage zouden kunnen leveren aan dit platform, stuur dit bericht gerust aan hen door. 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear