Update Dossier Open Access: aandacht voor openjournals.nl in meerdere publicaties

In het eind 2021 verschenen Netherlands National Programme Open Science (NPOS) Ambition Document Open Science in the Netherlands 2030 (december 2021) wordt openjournals.nl aangehaald als platform om Nederlandse wetenschappelijke tijdschriften de overgang te laten maken naar open access (p. 16 en 19). Verder schreef Jeroen Sondervan, open access publishing consultant voor de Universiteit Utrecht, recent een blog getiteld ‘Equity and Diversity In Open Access. National and Regional OA Publishing Platforms’, waarin het platform wordt uitgelicht. 

KNHG is als learned society en uitgever van het open access tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review (BMGN) nauw betrokken bij het debat over open access. Het houdt onder meer een dossier bij waarin het geïnteresseerden op de hoogte houdt van de ontwikkelingen met betrekking tot publiceren in open access tijdschriften en platforms, en Plan S en cOAlition S. U kunt hier achtergrondinformatie én verslagen van bijeenkomsten vinden.

Naar het Dossier Open Access

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear