Jong KNHG stelt zich voor: Hanna te Velde

Hanna te Velde

Mijn naam is Hanna te Velde, 26 jaar, en ik ben in de zomer van 2020 afgestudeerd van de onderzoeksmaster Colonial and Global History aan de Universiteit Leiden. Ik houd van onderzoek doen: het liefst duik ik maandenlang het archief in, om met allerlei nieuwe informatie tevoorschijn te komen.

Na mijn studie ben ik eerst een tijd onderzoeker geweest voor de parlementaire enquĂȘte naar de aardgaswinning in Groningen. Toen de kans voorbij kwam om te promoveren, heb ik die met beide handen aangegrepen! Nu werk ik met een beurs van het Professor Van Winterfonds op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis aan een onderzoek over de sociaaleconomische positie van vrouwen in het Nederlandse koloniale wereldrijk tussen 1600 en 1800.

Door verschillende stages en banen tijdens en na mijn studie heb ik een goed beeld van de plekken waar je als historicus terecht kunt komen. Vanuit die positie wil ik mij graag inzetten voor Jong KNHG. Het lijkt mij erg leuk om alle leden van Jong KNHG te leren kennen, nieuwe leden te werven en interessante activiteiten te organiseren. Daarom ga ik aan de slag als bestuurslid Organisatie. Hopelijk tot binnenkort!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear