Andere Tijden komt met speciale afleveringen via YouTube

Het tv-programma Andere Tijden gaat, naast de reguliere uitzendingen op de NPO, nu ook op YouTube speciale afleveringen aanbieden onder de naam Andere Tijden Short History. Elke week wordt een nieuwe, korte aflevering gelinkt aan de actualiteit gepubliceerd via het Andere Tijden YouTube-kanaal. De eerste aflevering staat in het teken van Stoptober en vertelt hoe één postmedewerkster er uiteindelijk voor zorgde dat het roken van de werkplek verdween.

Afgelopen voorjaar dreigde Andere Tijden nog te verdwijnen door voorgenomen bezuinigingen door de NPO. Na een storm van kritiek op dit besluit bleef het programma uiteindelijk behouden met tien langere uitzendingen per jaar. Dat was mede te danken aan een gezamenlijke oproep van het KNHG, de Vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) en de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN).

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear