Terugblik Diede Zwijnenburg – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

Diede Zwijnenburg

Tussen 1 juni en 30 september 2021 was ik stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl. Ik kijk met een heel goed gevoel terug op mijn tijd bij het KNHG. Ik heb allerlei verschillende werkzaamheden mogen uitvoeren, ontzettend veel geleerd en allemaal interessante mensen ontmoet. Het meest leuke vond ik dat ik een rol kreeg bij de organisatie van de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum, en dat ik een bijbehorend dossier op Historici.nl mocht aanleggen met als titel Gender en Arbeid. Ik kreeg bij dit dossier alle vrijheid en vertrouwen om met eigen ideeën en initiatieven te komen, wat natuurlijk superleuk en uitdagend is.

Hiernaast bestonden mijn taken onder andere uit Historici.nl vullen met vacatures en evenementen, geschreven bijdragen van historici redigeren en publiceren, een plan schrijven voor een beroepsplatform op de website van het KNHG en de mogelijkheden onderzoeken om met Jong KNHG te adverteren in een aantal universiteitstijdschriften. Bovendien mocht ik aanwezig zijn bij de feestelijke afsluiting van het jubileumjaar, bij de uitreiking van de Elise Mathilde Essay Prijs met Helga van Leur en bij het teamuitje van het KNHG in het Mauritshuis. Kortom, in deze vier maanden heb ik ontzettend veel leuks en leerzaams mogen doen.

Ik heb met deze stage een inkijkje gekregen in wat ik met mijn geschiedenisopleiding allemaal zou kunnen betekenen op de arbeidsmarkt. Daarom kan ik andere geschiedenisstudenten een stage van harte aanraden. Voor sommigen is het nog zo abstract om een voorstelling te maken van wat je in de praktijk allemaal kunt met deze studie. Een stage kan je hierbij verder helpen en inspireren. Ik ben mijn begeleider Pepijn Aarnink en de rest van het gezellige KNHG-team erg dankbaar voor de prettige sfeer en de fijne en uitdagende leer- en werkomgeving, waarin ik mijzelf heb mogen ontplooien.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear