Online lunch meeting over de gevolgen van de Tafelbergbrand

Aanstaande maandag 26 april van 13 tot 14 uur organiseert ZAM Magazine een online lunch meeting over de gevolgen van de Tafelbergbrand in Kaapstad, die grote schade aanrichtte aan de bijzondere bibliotheekcollectie van de aldaar gevestigde universiteit. Dr. Divine Fuh, sociaal antropoloog en directeur van the Institute for Humanities in Africa (HUMA) van de Universiteit van Kaapstad, gaat tijdens de meeting in op de gevolgen van de brand. Wat is verloren gegaan, en wat is de significantie van de collectie? Hoe reageert de academische gemeenschap op de gebeurtenissen? En wat er nodig om de schade te minimaliseren?

Meer informatie en bijwonen

Wilt u meer weten over de meeting? Kijk dan op de pagina van het evenement. Wilt u het gesprek met Dr. Divine Fuh bijwonen? Registreer u dan eerst.

Oproep

In het teken van de brand op de Universiteit van Kaapstad zijn academici en andere onderzoekers over de wereld, die gebruik hebben gemaakt van de bijzondere collecties, bezig met het verzamelen van fotokopieën van dit materiaal. Deze foto’s kunnen bijdragen aan het herstellen van de verloren collecties. Bent u of kent u iemand die in bezit is van dit materiaal?

Klik dan hier voor meer informatie, en om de fotokopieën in te leveren.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear