Verklaring KNHG t.a.v. aantasting pand van The Black Archives

4 december 2020

In de ochtend van 3 december is de muurschildering beklad van het pand in Amsterdam waarin The Black Archives gevestigd is. Bovendien is het gebouw met racistische taal besmeurd. Het bestuur van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap verwerpt ten stelligste de aantasting van deze vreedzame, op kennisvergaring, historisch inzicht en discussie over het verleden gerichte instelling.

Zulke methodes om onvrede over opvattingen te uiten zijn onacceptabel en ongehoord. De openbaarheid en beschikbaarheid van historische informatie en bronnen is een essentieel wetenschappelijk én democratisch goed. Dit gaat de hele beroepsgroep en de gemeenschap van historici aan en raakt ons allen.

Prof. dr. Henk te Velde, voorzitter van het bestuur van het KNHG
Drs. Antia Wiersma, directeur van het bureau KNHG

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear