Terugblik Charlotte de Vetten – Stagiaire communicatie KNHG en webredactie Historici.nl

In het voorjaar van 2020 was ik bezig met het schrijven van mijn masterscriptie en van plan om in het najaar te beginnen met de lerarenopleiding Geschiedenis. Dit betekende dat ik een aantal maanden lang niet veel te doen zou hebben naast de afronding van mijn scriptie. Ik kreeg het idee om mijn extra tijd nuttig te besteden en een stage te zoeken om werkervaring op de doen. Toen bleek dat Historici.nl en KNHG op zoek waren naar een stagiair(e) communicatie, heb ik gesolliciteerd en ben ik aangenomen. In de tussentijd was echter Covid-19 uitgebroken, waardoor het begin van mijn stage werd uitgesteld – in de hoop dat ik later alsnog op het bureau in Amsterdam kon beginnen. Al snel bleek dat dit niet haalbaar was, en dus begon ik in mei aan mijn stage vanuit huis.

Nu is het drie maanden later. Over een maand ga ik beginnen met de lerarenopleiding. Ik heb ondertussen veel geleerd. Dit was mijn eerste werkervaring bij een bureau zoals het KNHG. Ik kreeg onder andere mee hoe vergaderingen gehouden worden en hoeveel tijd en moeite het kost om grote evenementen voor te bereiden. Mijn dagelijkse bezigheden bestonden vooral uit het actueel houden van de websites en social media van Historici.nl en KNHG. Bovendien redigeerde ik artikelen voor Historici.nl en zocht ik auteurs voor nieuwe bijdragen. Verder is het KNHG is al een tijd bezig met de voorbereidingen voor de Historicidagen van 2021, die in Rotterdam zullen plaatsvinden. Ik heb kunnen helpen met de opbouw van de website voor de Historicidagen. Hoewel ik een aantal vaste taken had, werd ik ook vrijgelaten om mijn tijd nuttig in te vullen.

Hierbij speelde uiteraard ook mee dat ik niet op het bureau aanwezig was, maar het grootste deel van mijn tijd zelfstandig aan het werk was vanuit huis. Ondanks deze ongebruikelijke omstandigheden, die ook voor mijn begeleiders nieuw waren, heb ik een leuke en leerzame stageperiode beleefd. Hoewel ik het jammer vind dat ik niet op het bureau heb kunnen stagelopen, heeft deze situatie me geholpen zelfstandig te werken, maar toch in teamverband. De ervaringen die ik tijdens deze stage heb opgedaan zullen me in mijn verdere carrière zeker bijblijven!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear