KNAW Humanities Cluster start OpenJournals.nl

Op 1 juli aanstaande start het KNAW Humanities Cluster met de bouw en inrichting van een Open Access tijdschriftenplatform, openjournals.nl. Het platform wil een oplossing bieden voor zelfstandige Nederlandse wetenschappelijke tijdschriften. Openjournals.nl biedt hen een laagdrempelige manier om volledig Open Access te worden. De realisatie van het platform wordt mogelijk gemaakt dankzij een projectsubsidie voor drie jaar van NWO. Het platform zal naar verwachting eind 2020 live gaan.

KNHG is een van de partijen die, als learned society en uitgever van het open access-tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review (BMGN), nauw betrokken is bij de realisatie van OpenJournals. Recent organiseerde het een digitale jubileumlunch over de plannen. Ook houdt het KNHG een dossier bij over de relevante ontwikkelingen met betrekking tot publiceren in open access-tijdschriften en -platforms, Plan S en cOAlition S.

Lees meer over OpenJournals.nl.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear