Even voorstellen… Diego Bosman

Ik ben Diego Bosman (22 jaar) en sinds kort werk ik als onderzoeksstagiair bij het KNHG. Momenteel volg ik de interdisciplinaire master ‘Governance of Migration and Diversity’. Het leuke van deze opleiding is dat ze interdisciplinair is en de expertise van drie verschillende universiteiten combineert om migratie en diversiteit zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken. Hoewel ik het interdisciplinaire karakter van deze studie verfrissend vond, miste de historicus in mij de focus op geschiedenis. Vandaar dat ik op zoek ging naar een stage die dit wel bood.

Na niet lang zoeken zag ik de vacature voor een onderzoeksstagiair bij het KNHG voorbijkomen. Ik reageerde meteen en werd al gauw aangenomen. Als onderzoeksstagiair is het mijn taak artikelen te schrijven over de geschiedenis van liefadigheid in Nederland vanaf de middeleeuwen tot nu, en krijg ik voldoende vrijheid om er iets eigens van te maken. Het fijne van het KNHG is dat het je de ruimte geeft om jezelf te blijven ontwikkelen en je aanspoort om je netwerk uit te breiden. Zelfs in de coronatijd biedt het KNHG stagiaires de mogelijkheid onderzoekspresentaties van experts bij te wonen en wordt er veel aan gedaan om stagiaires zo veel mogelijk bij de vereniging te betrekken.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear