Dirk Alkemade ontvangt Fulbright Scholarship

Dirk Alkemade, bestuurslid van het KNHG en Jong KNHG, heeft een Fulbright Scholarschip ontvangen om onderzoek te doen naar de politieke ideeënvorming van naar de Nieuwe Wereld gevluchte Nederlandse democratische radicalen uit de Patriottentijd. Verschillende van deze politieke vluchtelingen bleven in nauw contact staan met het thuisfront. Een van hen was François Adriaan van der Kemp (1752-1829), die in Amerika onder meer bevriend raakte met ‘Founding Fathers’ John Adams en Thomas Jefferson. Het Fulbright-programma stelt Dirk in staat om de persoonlijke archieven van deze gevluchte Nederlandse democratische radicalen in de staat New York te raadplegen. Het KNHG wil hem hiermee van harte feliciteren!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear