Even voorstellen … Stefan van Nieuwenhuizen en Peter Vis

Wij volgen de master geschiedenis: educatie en communicatie aan de Universiteit Utrecht. Sinds september lopen wij stage bij het KNHG en het BMGN – Low Countries Historical Review. Wij hebben beiden een achtergrond binnen zowel de geschiedwetenschap als het geschiedenisonderwijs en willen onze ervaring binnen deze twee werkvelden tijdens onze stage gebruiken.

Stefan van Nieuwenhuizen

Stefan heeft tijdens zijn bachelor al een educatieve minor gevolgd. Na het halen van zijn bachelor is hij doorgegaan met de master om zo ook zijn eerstegraadsbevoegdheid te halen.

Peter Vis

Peter heeft voor hij aan deze master begon de HBO opleiding tot geschiedenisdocent op het voortgezet onderwijs gevolgd. Na een premaster is ook hij begonnen aan de master om zijn eerstegraadsbevoegdheid te behalen. We hebben allebei een passie voor geschiedenis en onderwijs en we zijn daarom erg blij dat wij deze opdracht van het KNHG en in het bijzonder het BMGN-LCHR mogen uitvoeren.

Het KNHG in het algemeen en de BMGN-LCHR in het bijzonder willen het publieke bereik van de in de BMGN gepubliceerde artikelen vergroten. Om dit doel te bereiken willen ze onderzoeken hoe ze docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen bereiken om de kennis en inzichten die in de vele door hun gepubliceerde artikelen naar voren komt over te dragen.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear