Terugblik Renna Elfrink – Junior medewerker communicatie en administratie Historicidagen 2019

Geregeld hoor je mensen praten over het zogenaamde “zwarte gat” waarin je terecht komt na het afstuderen. De eerste maanden van de zomer vier je vooral het behalen van je diploma, maar dan dringt de vraag zich op: wat ga ik nu doen? Gelukkig vond ik het antwoord hierop snel. In december stuurde een goede vriendin een vacature door voor Junior Communicatie & Administratie voor de Historicidagen 2019. Tijdens het lezen van de vacature werd ik meteen enthousiast. Deze functie was een uitgelezen kans om mijn passie voor geschiedenis te combineren met mijn communicatieve vaardigheden. Na twee pittige sollicitatie gespreken werd ik uitgekozen en kon ik afgelopen maart beginnen bij het KNHG.

In dit halfjaar heb ik enorm veel geleerd. Zo ben ik druk bezig geweest met het samenstellen van de informatiemarkt, het opzetten van een planning en het maken van een draaiboek. Daarnaast heb ik geholpen bij het opstellen van de congres-app en onderhield ik de Instagram. Ook tijdens de Historicidagen heb ik van dichtbij meegekregen hoe het is om te werken op een groot congres. Zo leer je snel te schakelen en met oplossingen te komen. Niet alleen heb ik nieuwe vaardigheden geleerd, ook tijdens de Historicidagen heb ik veel kunnen opsteken over het thema inclusieve geschiedenis.

Samen met het team hebben we hard gewerkt om de Historicidagen tot een succes te maken. Ik ben enorm blij dat ik hieraan heb mogen deelnemen. Bovendien heb ik veel geleerd en plezier gehad in mijn werk. Op kantoor was er altijd een fijne sfeer en ik voelde mij vanaf het begin enorm welkom hier. Daarvoor wil ik het KNHG dan ook graag bedanken.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en zijn de Historicidagen (helaas) voorbij. Vanaf september ga ik beginnen aan mijn Master Holocaust and Genocide Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn master hoop ik werk te vinden in de culturele sector en wil ik graag een tijdje in het buitenland gaan wonen. Tot die tijd zal ik tijdens mijn collegedagen nog eens langskomen op kantoor voor een kop verse gemberthee!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear