Terugblik Derek Limberger – Stagiair PR & communicatie Historicidagen 2019

Begin april hoorde ik dat er een zomerstageplaats PR & Communicatie voor de Historicidagen was vrijgekomen. Ik had nog niet eerder stage gelopen, terwijl er wel ruimte voor was vrijgemaakt in het curriculum van de bachelor- en masteropleiding Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verschillende docenten, medestudenten en vrienden raadden me aan om stage te lopen. Deze mogelijkheid was daarom een kans die ik aangreep en gelukkig hoorde ik al snel dat ik per 1 juni aan de slag kon bij het KNHG.

Het is inmiddels drie maanden verder en mijn stageperiode zit erop. Voor de Historicidagen 2019 heb ik me beziggehouden met het programmaboekje, de congres-app, de website van de Historicidagen en de twitter van het KNHG. Sommige aspecten waren nieuw voor mij, maar daarom niet minder leuk. Het schrijven en redigeren van (korte) teksten is iets wat ik door de jaren heen steeds meer ben gaan waarderen. Taal is en blijft belangrijk.

De afgelopen drie maanden zijn voorbij gevlogen. Ik heb de stage als leerzaam, uitdagend en bovenal leuk ervaren. Dat is in de eerste plaats te danken aan mijn collega’s van het KNHG en de BMGN. Het organiseren van een congres vergt veel voorbereiding, maar de samenwerking heb ik altijd als prettig ervaren. De Historicidagen zelf waren een groot succes. We zijn gastvrij ontvangen door het Groningse team van de universiteit en de sfeer tijdens de drie dagen was ontspannen en hartelijk. Het was goed om te zien dat er zoveel (jonge) historici vanuit het hele land en vanuit diverse beroepsgroepen samen waren gekomen. Tenslotte was het fijn om een keer niet te hoeven uitleggen wat je met geschiedenis kunt, want wij historici weten wel beter.

Nu mijn stage afgelopen is ga ik me richten op het schrijven van mijn scriptie. Ik hoop deze dit jaar nog af te ronden in wat – waarschijnlijk – mijn laatste studiejaar zal zijn. Wat ik daarna wil gaan doen weet ik nog niet. Ik ben naast geschiedenis geïnteresseerd in (geo)politiek, sport en alles wat met Italië te maken heeft. Wie weet valt dat ooit allemaal wel te combineren. Voor nu wens ik het KNHG veel succes met het werken aan de toekomst van onze geschiedenis!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear