Terugblik Thijs Borgers – Redactie-assistent BMGN – Low Countries Historical Review

Hoe snel kunnen zes maanden gaan? Heel erg snel blijkt! Vanaf januari heb ik met veel plezier gewerkt op het kantoor van het KNHG. Ik ben hier voornamelijk bezig geweest met de productie van de eerste twee nummers van BMGN van 2019. Van tekstuele redactie tot proevencontroles, van beeldredactie tot online publiceren. Daarnaast heb ik verschillende losse klussen uitgevoerd, zoals het opstellen van een overzichtslijst van Nederlandse historische tijdschriften en administratie omtrent de jaarcijfers van BMGN en de boekrecensies. Kortom, ik heb veel ervaring opgedaan in het werken bij een historisch tijdschrift en veel nieuwe dingen geleerd.

Het allerleukste vond ik het aanmaken van nieuwe uitgaves op de website. Met name het opstellen van de special collection ‘The House of Orange-Nassau’ heb ik met veel plezier gedaan. Het blijkt dat er toch wel heel veel tijd gaat zitten in het uitzoeken van artikelen, het aanmaken van een editie aan de ‘achterkant’ van de website, het uitzoeken van verschillende omslagen en thumbnails voor de artikelen, en natuurlijk het controleren of alles goedstaat en werkt. Maar toen de special collection online kwam was ik toch wel een beetje trots: die heb ik gemaakt! Om het af te leren heb ik alvast de bestanden voor de volgende special collection klaargezet, maar die zal pas na mijn vertrek verschijnen.

Wat te doen nu ik klaar ben? Inmiddels heb ik werk gevonden in de financiële sector, hoewel ik mij sowieso bezig zal blijven houden met geschiedenis. Ook ligt er nog een reis naar Indonesië in het verschiet, waar ik naast van de zon genieten hopelijk ook verder onderzoek kan doen naar het onderwerp van mijn masterscriptie: de dekolonisatie en federalisering van Oost-Indonesië. We zullen het zien. Voor nu neem ik afscheid van het KNHG, maar ik hoop iedereen weer te zien op de historicidagen 2019 in Groningen!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear