BMGN – LCHR 2019 134 (3) verschijnt in september

Het in september te verschijnen derde nummer van BMGN – Low Countries Historical Review is het themanummer van dit jaar, getiteld ‘An Empire of Demands and Opportunities. The Dutch East Indies in European History, ca. 1820-1920’, met Bernhard Schär als gastredacteur. Aan de hand van casussen over natuurwetenschap, het leger en museale collecties, tonen Schär en zijn collega’s dat niet alleen Nederlandse, maar ook vele Duitse, Zwitserse en Franse wetenschappers, militairen, reizigers en fotografen, in Nederlands-Indië professionele en persoonlijke mogelijkheden ontdekten. Het themanummer behelst met andere woorden een pleidooi voor meer transimperiaal onderzoek naar de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear