NWO bijeenkomst 23 mei: evolutie of revolutie

Praat mee over de wetenschapper in 2030

Is de wetenschap toe aan vernieuwing? De maatschappij kijkt kritisch naar de waarde en het functioneren van de wetenschap. De erkenning en waardering van wetenschappers leunt zwaar op citaties en impactfactoren en wetenschappers ervaren grote tijds- en prestatiedruk om te publiceren en alle andere academische ‘ballen’ in de lucht te houden.

Maar wat zegt het huidige systeem over hun bijdrage aan de wetenschap of aan de samenleving? Is het tijd voor een nieuwe set competenties voor de wetenschappers van morgen? Hoe wilt u beoordeeld worden? Hier gaan we het met elkaar over hebben op 23 mei.

Heeft u een uitgesproken mening over en visie op deze vraagstukken, zet het NWO congres op 23 mei 2019 dan alvast in uw agenda. Mis het niet.

Wat kun je verwachten?

Verschillende inspirerende sprekers geven hun visie op de wetenschapper in 2030 en wat er nodig is om die te realiseren. Daarna bespreekt u uw visie met andere deelnemers en komen jullie tot mogelijke aanpakken voor het vormgeven van de ‘wetenschapper 2030’. Met deze conferentie maakt NWO samen met ZonMw een start met het anders erkennen en waarderen van wetenschappers.

Lees ook

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear