Finalisten Jonge Historicus van het jaar 2019 bekend

Pieter van den Heede, Marit Berends en Bas Gooijer zijn de drie finalisten die gaan strijden om de felbegeerde titel Jonge Historicus van het Jaar 2019. Na een spannende selectieprocedure hebben zij de finale bereikt. Eén van hen zal tijdens de finale het gezicht van jonge historici in Nederland worden en een jaar lang als ambassadeur van Jonge Historici en Jong KNHG optreden. De winnaar krijgt een jaar lang de mogelijkheid om in samenwerking met Stichting Jonge Historici en Jong KNHG, zijn/haar ‘plan voor de toekomst’ te realiseren. De winnaar van vorig jaar Lise Koning verzorgt bijvoorbeeld momenteel een Historisch Café in iedere provincie bij een lokale archiefinstelling.

Maak nu alvast kennis met de finalisten van 2019.

Pieter van den Heede studeerde Master of Arts in History in Gent en is momenteel geschiedenisdocent. Pieter gebruikt het thema van zijn proefschrift – historische videogames – om bij te dragen aan de popularisering van het vak geschiedenis en deuren te openen voor een toekomstbestendige geschiedwetenschap.

Marit Berends studeerde Cultuurgeschiedenis van Modern Europa aan de Universiteit Utrecht en werkt momenteel als fondsenwerver voor het Spoorwegmuseum en Stichting Zeister Muziekdagen. Marit heeft als jonge historicus haar eerste stappen gezet in de culturele wereld en draagt het vak o.a. uit via haar instagram-account Cultuursnuiver.

Bas Gooijer is student aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij de Research Master: Modern History & International Relations volgt. Bas heeft speciaal aandacht voor de doorwerking van het verleden in het heden. Naar aanleiding van zijn onderzoek schrijft Bas verhalen en columns, zo heeft hij een ooggetuigenverslag geschreven over de Fluwelen Revolutie in Armenië.

De drie finalisten strijden op 3 juni om de felbegeerde titel Jonge Historicus van het Jaar 2019. Tijdens een avondvullend programma presenteren zij hun plan voor de toekomst aan het publiek en een vakjury. De jury maakt de winnaar aan het einde van de avond bekend. Nadere informatie over de finale wordt binnenkort bekend gemaakt.

De verkiezing Jonge Historicus van het Jaar 2019 is een samenwerking van Jonge Historici en Jong KNHG.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear