Even voorstellen… Melle van Dammen

Hey! Ik ben Melle van Dammen, 21 jaar oud en vanaf maart werkzaam als stagiair communicatie bij het KNHG en Historici.nl. Ik heb een passie voor verhalen vertellen. Daar heb ik de laatste drie jaar vorm aan gegeven tijdens mijn studie geschiedenis in Nijmegen. Ik heb ondervonden hoe waardevol en relevant het is om het verleden te begrijpen. De verhalen uit de geschiedenis kunnen essentiële inzichten op actuele onderwerpen bieden. Een historicus kan bijvoorbeeld als geen ander de huidige debatten rond cultuur en identiteit analyseren.

Ik heb het afgelopen half jaar in Canada gestudeerd aan Concordia University in Montreal. Daar heb ik de Canadese cultuur tot me genomen, kou geleden en mijn laatste studiepunten voor mijn bachelor geschiedenis bij elkaar gesprokkeld. Bovendien ben ik bevriend geraakt met internationale studenten uit alle uithoeken van de wereld. Zo ben ik in aanraking gekomen met allerlei perspectieven die je in het dagelijkse leven in Nederland minder snel tegenkomt. 

Na de zomer wil ik journalistiek gaan studeren of verder gaan met geschiedenis. Ik heb nog een paar maanden om die keuze te maken en ondertussen ga ik aan de slag bij het KNHG. Ik help hier met het bijhouden van de websites en social media, en met het redigeren van artikelen. Ik hoop bij te kunnen dragen aan een omgeving waarin historici van allerlei pluimage elkaar weten te vinden. Het KNHG is een ontmoetingsplek. Jonge historici kunnen hier gebruik maken van de ervaring van anderen en zo hun eigen weg vinden. Ervaren historici kunnen in contact blijven met de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Het is leuk om deel te zijn van het team dat die interactie mogelijk maakt.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear