Nominatie ‘Jonge Historicus van het Jaar 2019’ geopend!

Nominatie ‘Jonge Historicus van het Jaar 2019’ geopend!

De zoektocht naar de Jonge Historicus van het Jaar 2019 is begonnen! Ken jij een jonge historicus die als geen ander laat zien waarom geschiedenis de allermooiste studie is? Een talentvolle student, een goede onderzoeker, een inspirerende docent of een geboren verhalenverteller? Iemand die daarvoor in het zonnetje gezet mag worden? Nomineer haar of hem dan nu voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2019!

Jonge Historicus van het Jaar is een talentontwikkelingsprijs voor jonghistorisch talent, georganiseerd door Stichting Jonge Historici en Jong KNHG. Door workshops te organiseren, publicatiemogelijkheden te bieden en jonge historici in de media of tijdens lezingen als experts op een podium te zetten, zorgen beide organisaties ervoor dat ook jonge historici een plek in de maatschappij en het werkveld kunnen innemen. Ook jonge historici kunnen maatschappelijke thema’s agenderen, een groot publiek toespreken of de actualiteit duiden. Move over Maarten van Rossem, de nieuwe generatie historici komt eraan.

Wat houdt de titel precies in?

In het kader van talentontwikkeling organiseren Stichting Jonge Historici en Jong KNHG voor de derde keer de verkiezing tot Jonge Historicus van het Jaar. De winnaar krijgt, naast een mooi prijzenpakket, een jaar lang vrij spel om in samenwerking met twee landelijke verenigingen voor jonge historici een idee uit te werken en in de praktijk te brengen, en dat mag best een ambitieus plan zijn! Een coachingsprogramma voor starters op de arbeidsmarkt, een collegeserie over de Koude Oorlog die door het land reist, of vlogs vanuit de Middeleeuwen? Jonge Historici en Jong KNHG ondersteunen bij de praktische uitvoering van het idee.

Praktisch

Veelbelovende en gepassioneerde jonghistorische talenten kunnen elk jaar genomineerd worden door bijvoorbeeld hun docent, leidinggevende, collega of studiegenoot. De nominatieronde opent op 1 december 2018. Harde eisen zijn:

  • De genomineerde is niet ouder dan 30 jaar en heeft/volgt een HBO bachelor of universitaire bachelor/master Geschiedenis.
  • De genomineerde hoeft niet per se werkzaam te zijn als historicus, maar zet zijn/haar historische vaardigheden wel in bij dagelijkse werkzaamheden.
  • De genomineerde studeert of promoveert, werkt in dienstverband of is zelfstandig werkzaam.

In dit formulier dient de de nominerende partij toe te lichten waarom de betreffende persoon kans maakt op de titel van Jonge Historicus van het Jaar, en of de genomineerde op de hoogte is van de nominatie Zo kunnen Jonge Historici en Jong KNHG alle genomineerden persoonlijk op de hoogte stellen na het verstrijken van de nominatiedeadline op 31 januari 2019.

  • Nominatie-periode: 1 december 2018 t/m 31 januari 2019
  • Eerste selectieronde: maart
  • Bekendmaking finalisten: eind april / begin mei (voorjaarscongres KNHG)
  • Finale: begin juni

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear