Even voorstellen: Thijs Borgers

Even voorstellen: Thijs Borgers

Mijn naam is Thijs Borgers en ik zal de komende zes maanden werkzaam zijn als redactie-assistent bij BMGN – Low Countries Historical Review. In 2016 heb ik mijn bachelor geschiedenis behaald aan de Universiteit Utrecht en sinds oktober 2018 ben ik klaar met mijn master ‘Colonial and Global History’ aan de Universiteit Van Leiden. Een mooi moment dus om werkervaring op te doen in het historisch vakgebied!

Als redactie-assisent zal ik meehelpen aan de uitgave van het tijdschrift, het redigeren van de boekrecensies en de organisatie van KNHG-evenementen. Ik heb al redactie-ervaring opgedaan als assistent-eindredacteur bij Amsterdam University Press, en als tekstueel redacteur bij Jonge Historici en het onderzoeksproject ‘Onze Indische Buurten’. Redactie is dus niet nieuw voor mij, maar ik weet zeker dat ik hier erg veel zal leren.

Hoewel ik tijdens mijn bachelor al die stoffige documenten liever links liet liggen, heb ik tijdens mijn master ontdekt dat ik historisch onderzoek in de archieven erg leuk vind. Ik zou dan ook graag verder gaan met mijn masterscriptieonderzoek over de dekolonisatie van Oost-Indonesië. In de tussentijd hoop ik bij BMGN – LCHR veel te leren over het redactieproces, publicaties en open access, aangezien de redactiewereld mij ook erg trekt. Ik ben dan ook erg blij dat ik bij het KNHG aan de slag kan gaan.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear