Vacature: Junior medewerker Communicatie & Administratie Historicidagen 2019 (deadline 14 januari 2019)

Vacature: Junior medewerker Communicatie & Administratie Historicidagen 2019 (deadline 14 januari 2019)

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland en Vlaanderen. Het verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’ in het wetenschappelijke tijdschrift  BMGN – Low Countries Historical Review en op het online platform www.historici.nl die beide gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers zijn. Het KNHG werkt nauw samen met Huygens ING en is gehuisvest in Amsterdam.

Het Huygens ING maakt deel uit van het KNAW Humanities Cluster. Samen met het Meertens Instituut en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis delen zij één bedrijfsbureau.

Van 22 tot en met 24 augustus 2019 organiseert het KNHG in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen de Historicidagen 2019. Drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops waar iedereen die betrokken is bij het historische werkveld, welkom is.

Het thema van de Historicidagen 2019 is Inclusieve geschiedenis. Nog steeds zijn er in- en uitsluitingsmechanismen op allerlei niveaus werkzaam in ons vak, met consequenties voor de verhalen die daar uit voortkomen. Wie schrijft er welke geschiedenis, met welke bronnen die al dan niet in officiële archieven bewaard zijn gebleven? Waarom spreken we bijvoorbeeld niet over mannengeschiedenis maar wel over vrouwengeschiedenis? Gaat zwarte geschiedschrijving alleen over slavernij en bestaat er een niet-koloniale ‘vaderlandse geschiedenis’? Met de keuze voor Inclusieve geschiedenis willen de Historicidagen 2019 aandacht vragen voor identificaties en geschiedenis zonder identiteit op te vatten als iets essentialistisch.

Kijk voor meer informatie over de Historicidagen op de website www.historicidagen.nl.

Ter ondersteuning van het bureau in de organisatie van de Historicidagen 2019 zijn wij voor het KNHG per 1 maart 2019 op zoek naar een

junior medewerker Communicatie & Administratie

(6 maanden voor 12 uur per week)

Functieomschrijving:

Als junior medewerker Communicatie & Administratie draag je bij aan de organisatie en het welslagen van de tweede landelijke Historicidagen. Je maakt deel uit van het KNHG-team en werkt nauw samen met collega’s van de Rijksuniversiteit Groningen en de verschillende instituten van het KNAW Humanities Cluster in Amsterdam. De werkzaamheden zullen bestaan uit praktische ondersteuning van de medewerkers Communicatie en Ledenadministratie van het KNHG in de organisatie van de Historicidagen 2019.

De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit:

 • onderdelen van het communicatieplan waaronder het persplan en het sociale media plan;
 • mede-onderhouden van de website historicidagen.nl;
 • ondersteunen van de administratieve afhandeling van registratie van deelnemers, sprekers en gasten tijdens de Historicidagen;
 • organisatorische ondersteuning ter voorbereiding van en tijdens de Historicidagen in Groningen zelf.

Gewenst profiel:

 • Afgeronde opleiding Geschiedenis (BA/MA) aan een van de Nederlandse universiteiten of afgeronde HBO Communicatie of Journalistiek;
 • Aantoonbare interesse in het vakgebied geschiedenis;
 • Goede contactuele eigenschappen met uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
 • Enthousiaste aanpakker;
 • Stressbestendig en niet bang voor deadlines;
 • Zes maanden beschikbaar vanaf 1 maart 2019.

Wat bieden wij:

 • Een interessante en praktische werkervaringsplaats voor een starter op de arbeidsmarkt;
 • Een dienstverband voor 12 uur per week gedurende 6 maanden (van 1 maart tot en met 31 augustus 2019);
 • Toegang tot de beroepsvereniging van professionele historici in Nederland en het (inter)nationale netwerk van de vereniging;
 • Werken in een klein maar dynamisch team.

Het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.261,- en maximaal € 2.709,- (schaal 7, nummer 5, CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime aanstelling (38 uur). De standplaats van deze functie is Amsterdam maar het zal voorkomen dat er werkzaamheden in Groningen worden verricht.

Heb je belangstelling?

Stuur een korte motivatiebrief vergezeld van een curriculum vitae vóór 14 januari 2019 via e-mail commknhg@bb.huc.knaw.nl t.a.v. de afdeling Personeel & Organisatie.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Antia Wiersma, directeur KNHG (antia.wiersma@huygens.knaw.nl).

Een internet check van kandidaten behoort tot de mogelijkheden. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 21 januari 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear