Jong KNHG stelt zich voor: Lema Salah

Lema Salah is sinds kort bestuurslid van Jong KNHG. Momenteel is ze bezig met het afronden van de Research Master Historical, Literary & Cultural Studies aan de Radboud Universiteit. Dit heeft zij gecombineerd met de Research Master Gender & Ethnicity aan de Universiteit Utrecht, waar ze een jaar lang een volledige minor heeft gevolgd. Naast haar studie heeft zij onder andere bij AtGender, het Regionaal Archief Nijmegen en bij de Nederlandse Defensie Academie in Breda ervaring opgedaan als stagiaire. Tegenwoordig is zij naast haar master onder meer actief als onderzoeksassistent op het Ministerie van Defensie.

Toen afgelopen zomer de vacature verscheen voor bestuurslid van Jong KNHG, besloot Lema direct te solliciteren. Dit bleek een goede zet, want inmiddels is ze aangenomen én heeft ze het enorm naar haar zin. Dit komt met name door de groep young professionals, de professionele en ongedwongen werksfeer en door het feit dat er veel ruimte geboden wordt voor nieuwe ideeën.

Als bestuurslid wil ze graag een brug slaan tussen aanstormende historici en zowel de historische gemeenschap als de arbeidsmarkt in bredere zin. Hierbij wil ze zich met name richten op innovatieve samenwerkingsverbanden, vernieuwende perspectieven op geschiedschrijving en netwerken. Volgens Lema moeten (jonge) historici meegaan met de dynamische en vernieuwende arbeidsmarkt van tegenwoordig. Er is een podium nodig dat uitwisseling van talenten, ideeën en capaciteiten mogelijk maakt met hierbij oog voor diversiteit en inclusiviteit. Volgens haar kan Jong KNHG als geen ander dat podium bieden.

Lema is gespecialiseerd in Gender en Diversiteit, specifiek in relatie tot politieke en militaire geschiedenis. Mocht u of jij nog mooie ideeën hebben voor een project of samenwerking met Jong KNHG omtrent dit thema, dan kunt u Lema altijd mailen!

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear