Historicidagen 2019 – Inclusieve Geschiedenis

22 do
Datum
22 augustus 2019

Historicidagen 2019 – Inclusieve Geschiedenis

In augustus 2019 organiseren de RuG en het KNHG de Historicidagen 2019. Drie dagen vol met inspirerende lezingen, debatten en workshops waar iedereen die op de een of andere manier professioneel met geschiedenis bezig is, welkom is. Locaties zijn het mooie vroeg 20e-eeuwse Academiegebouw en het moderne Harmoniegebouw waar de afdeling Geschiedenis van de universiteit is gehuisvest. Beide in het centrum van de stad Groningen en op loopafstand van elkaar.

Geschiedenis is relevanter dan ooit. Dagelijks worden we geconfronteerd met verwijzingen naar onze geschiedenis die meer of minder accuraat zijn. Geschiedenis en herinneringen worden niet zozeer bepaald door het verleden, maar vooral door het heden, en bemiddeld door hedendaagse wetenschappelijke, politieke en maatschappelijke debatten waarin het gaat om wie ertoe doen. In het publieke debat laten groepen van zich horen die tot voor kort uitgesloten waren en daardoor onzichtbaar in de traditionele geschiedenis.

Het thema van de Historicidagen 2019 is Inclusieve Geschiedenis, die zich – vrij naar Huizinga – richt op de bonte veelkleurigheid van het leven, daarvoor put uit een veelvoud aan bronnen en methoden en resulteert in voor vele groepen mensen herkenbare verhalen over het verleden. Want daar gaat geschiedenis over: over wat het betekende en betekent om mens te zijn in al zijn of haar verschillende gedaanten. Dus kom naar Groningen, kom naar de Historicidagen 2019 en doe mee!

Binnenkort zal er ook een website voor de Historicidagen 2019 gelanceerd worden. Noteer 22 tot en met 24 augustus 2019 in uw agenda en houd www.knhg in de gaten voor meer informatie.

Klik op deze link voor het Programma van de Historicidagen 2019

Adres:

© KNHG 2024 Website: Code Clear