Chantal Schrama – Stagiair Communicatie KNHG

Chantal Schrama – Stagiair Communicatie KNHG

Vier maanden geleden startte ik als stagiaire bij de communicatie afdeling van het KNHG. De stage beloofde een perfecte combinatie van mijn voorgaande studies te worden: commerciële economie en geschiedenis.

Onder leiding van stagebegeleidster Kayleigh Goudsmit kon ik gelijk als volwaardige collega meedraaien in het ontzettend gezellige KNHG team. Voordat ik officieel begon werd ik al uitgenodigd voor een brainstorm sessie, waar onder andere een nieuwe huisstijl werd besproken. Flyers vol met post-its en creatieve ideeën waren deel van mijn eerste introductie binnen het KNHG. De maanden erop volgden onder andere besprekingen met reclamebureau de Ronners over een nieuwe huisstijl, een inspiratie dag van de Maand van de Geschiedenis, de voorbereidingen en uitvoering van het Voorjaarscongres en heel veel tweets.

Het organiseren van de activiteiten en congressen en de promotie hiervan was ontzettend leerzaam, maar naast de officiële stage taken heeft het KNHG mij nog zo veel meer gegeven. Werken op het spinhuis in Amsterdam betekent niet alleen dat je stage loopt in een prachtig pand maar ook dat je de lunch lezingen meemaakt en collega’s van het Huygens ING tegenkomt. Tijdens mijn stage werd ik constant omringt door mensen die net als ik een enorme passie voor geschiedenis hebben en bleef ik op de hoogte van het nieuwste historisch onderzoek. Een verademing voor iemand die nu een Master International Relations aan het afronden is en zich graag weer bezig gaat houden met geschiedenis.

Voor een vereniging die midden in het academisch vakgebied staat was ik vooral positief verrast over de ontspannen en laagdrempelige werksfeer die er heerste.  Als stagiaire kreeg ik vanaf het begin ontzettend veel verantwoordelijkheid, werd er altijd gevraagd en geluisterd naar nieuwe ideeën en was er een enorme vrijheid om nieuwe dingen op te pakken. Een stage bij het KNHG kan ik dan ook elke historicus in spé aanraden!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear