Benno van Dam – Stagiair Historici.nl

Inmiddels zit mijn stage van vier maanden bij Huygens ING en KNHG er op. Drie dagen per week reisde ik af van Leiden naar Amsterdam, waar ik meewerkte bij de webredactie van de website Historici.nl. Historici.nl probeert de verbindende functie van het KNHG en de faciliterende functie van het Huygens te combineren en samen te brengen op één platform voor iedereen die op een professionele manier met geschiedenis bezig is. Dit betekende dat ik tijdens mijn stage kennis maakte met de vele organisaties binnen het historisch vakgebied. Ik onderhield onder andere de agenda en vacaturepagina van Historici.nl maar schreef zelf ook bijdragen voor op de websites. Hiervoor ging ik naar congressen en lezingen en nam ik interviews af bij onderzoekers uit het veld. Hierbij kreeg ik de ruimte om te schrijven over onderwerpen waarin ik zelf geïnteresseerd ben.

Het hoogtepunt voor mij was mijn bezoek aan het congres Food and Drink in Communist Europe. Mijn stage bij Historici.nl bood mij een vruchtbare omgeving om na te denken over de keuze van mijn master en heeft er mede voor gezorgd dat ik mij vol wil gaan focussen op ‘food history’. Daarnaast heb ik ervaring op kunnen doen op het gebied van schrijven en redigeren van stukken en het het werken en communiceren in een wetenschappelijke omgeving.

Dit laatste is iets wat mijn stage tot een unieke kans maakte voor iemand die de ambitie heeft om te gaan werken in het wetenschappelijk veld. Naast de ondersteuning die je krijgt vanuit de organisatie had ik ook het idee dat ik echt iets kon betekenen voor het KNHG. Als stagiair word je actief betrokken bij bijvoorbeeld de organisatie van evenementen. Zo werd ik betrokken bij het KNHG Voorjaarscongres en de verslaggeving hiervan via social media. Kortom, mijn stage bij Huygens ING en KNHG was een mooie gelegenheid om te proeven wat werken in de historische wetenschap te bieden heeft.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear