Webredacteur Historici.nl / Communicatie-medewerker KNHG (deadline 17 juni 2018)

Webredacteur Historici.nl / Communicatie-medewerker KNHG (deadline 17 juni 2018)

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 60 medewerkers. Het maakt deel uit van het KNAW Humanities Cluster, een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden. Het is gehuisvest in het centrum van Amsterdam.

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland en Vlaanderen. Het verbindt historici en komt op voor de belangen van het vak. We mengen ons in het publieke debat op thema’s die onze leden belangrijk vinden. Het KNHG creëert ontmoetingsplaatsen waar historici kennis uitwisselen: in levende lijve op congressen, ‘in druk’, en online zoals op BMGN – Low Countries Historical Review en www.historci.nl, die gratis toegankelijk zijn voor alle historici. Dat kunnen studenten zijn, onderzoekers, docenten, archivarissen, museummedewerkers. Het KNHG werkt nauw samen met Huygens ING.

Historici.nl is dé website voor iedereen met een serieuze interesse in de Nederlandse geschiedenis. Onderzoekers, studenten, docenten, archivarissen, museummedewerkers en historisch geïnteresseerden vinden hier het laatste nieuws, toegang tot een grote collectie online onderzoeksmateriaal en publicaties, en discussie over het vakgebied. Historici.nl houdt historici op de hoogte van wat er gebeurt binnen het vakgebied.

—————————————————–

Het Huygens ING en het KNHG zoeken zo spoedig mogelijk doch uiterlijk per 1 september 2018 een nieuwe collega voor 26 uur per week. De functie is onderverdeeld in twee functie-onderdelen:

Webredacteur Historici.nl (8 uur per week) /
Communicatiemedewerker KNHG (18 uur per week)

—————————————————-

Functie-informatie webredacteur:
De webredacteur is verantwoordelijk voor de redactie en het onderhoud van historici.nl. Als spin in het web en in overleg met de redactieraad draag je de zorg voor het dagelijks onderhoud van de website, zodat deze steeds actuele en relevante informatie bevat voor professionele historici. Samen met de redactieraad draag je zorg voor de redactionele planning, het actief volgen van nieuws uit het vak, het leggen van relaties tussen content op de website en sociale media, het (laten) redigeren van bijdragen aan de site, en het bijhouden van relevante statistieken. Daarnaast ondersteun je het netwerk van correspondenten dat aan de website is verbonden.

Functie-informatie communicatiemedewerker KNHG:
De communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het interne en externe communicatiebeleid van het KNHG. In overleg met de verenigingsmedewerker én de directeur KNHG draag je zorg voor de huisstijl en de daarbij behorende uitingen, het opstellen en verzenden van de maandelijkse nieuwsbrief, de verschillende sociale media-uitingen, het actueel houden van de website, het opstellen van het jaarverslag. Tevens verleen je ondersteuning bij de organisatie van de congressen en evenementen die het KNHG organiseert.

Functie-eisen:
Wij zoeken een (pas) afgestudeerde professional met minimaal HBO werk- en denkniveau. Een kandidaat met zowel een communicatie, als een geschiedenis opleiding/achtergrond. (bijvoorbeeld HBO Communicatie met Bachelor of Master in Geschiedenis  of  WO Geschiedenis met Bachelor of Master in Communicatie)
Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sociale media en online communicatie, Search Engine Optimization (SEO) en Google Analytics. Bewezen expertise op het gebied van internetcommunicatie en sociale media is een pré even als ervaring met content management systemen.

Daarnaast is belangrijk dat je bezit over:

  • Goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (Nederlands/Engels);
  • Goede sociale en contactuele vaardigheden;
  • Enthousiast, nieuwsgierig en flexibel inzetbaar;
  • Zelfstandige en proactieve werkhouding;
  • Organisatietalent, goed kan plannen en kan omgaan met werkdruk (deadlines).

Aanstelling en salaris:
Jaarcontract. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.465,00 bruto per maand (schaal 8 CAO-NU) en maximaal € 3.292,00 bruto per maand (schaal 8 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Meer informatie:  kijk op onze websites www.huygens.knaw.nl en www.knhg.nl. Voor nadere inlichtingen over de functie kan je contact opnemen met Antia Wiersma, Directeur KNHG, telefoonnummer 020 – 22406828 (dinsdag t/m vrijdag) of per e-mail: antia.wiersma@huygens.knaw.nl.

Procedure: Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kan je tot 17 juni 2018 sturen naar communicatiemedewerker/webredacteur@bb.huc.knaw.nl. Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangskandidaten van de KNAW tijdens de selectie het eerste in aanmerking komen. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op woensdag 27 juni 2018, de tweede op vrijdag 6 juli 2018.

Huygens ING is een instituut van de KNAW.

Download hier de vacaturetekst.

 

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear