Maak kennis met… Anne-Marie Mreijen

Maak kennis met… Anne-Marie Mreijen

Zou je jezelf kort voor willen stellen?

Mijn naam is Anne-Marie Mreijen, ik werk sinds 2014 bij het KNHG. Ik ben in 2006 afgestudeerd en heb sindsdien verschillende dingen gedaan: ik heb als projectcoördinator en redacteur bij het Vrouwenlexicon en Biografisch Portaal gewerkt, als docent aan de Universiteit Utrecht lesgegeven en als zelfstandig onderzoeker verschillende freelance klussen gedaan.

Wat is jouw functie bij KNHG?

Ik ben managing-editor van het tijdschrift BMGN – Low Countries Historical Review, dat door het KNHG wordt uitgegeven.

Wat is daar zo leuk aan?

Het is een heel afwisselende baan. Het is inhoudelijk interessant om met de beste mensen uit het vakgebied te werken. Tegelijkertijd ben ik verantwoordelijk voor de productie van het tijdschrift, dat zowel online als in gedrukte vorm verschijnt. Daarvoor is het niet alleen van belang om de planning te bewaken, contact te onderhouden met auteurs, drukker, vormgever, vertalers en typesetters, maar houd ik eveneens de ontwikkelingen bij in de wereld van het academisch publiceren. Het zijn spannende tijden met de discussies over open science/open access en de technologische ontwikkelingen die voor grote veranderingen gaan zorgen in het publiceren van wetenschappelijke resultaten.

Foto: JKimages

Waarom is het zo belangrijk dat historici een beroepsvereniging hebben?

Historici komen op veel verschillende plekken terecht. Het is belangrijk een plek te hebben, waar leden elkaar zowel fysiek als online kunnen ontmoeten. Het KNHG neemt initiatieven voor vakinhoudelijke congressen, maar ook voor bijeenkomsten over de waarde van het vak: wat kunnen historici toevoegen, hoe zit het met hun positie op de arbeidsmarkt?

Waarom ben je gaan promoveren?

Het schrijven van een proefschrift leek me een manier om betrokken te blijven bij de academische wereld en mijn opleiding als historicus voort te kunnen zetten. Ik schreef hier uitgebreider over in een blog voor historici.nl.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear