Leden- en lezersonderzoek KNHG

Leden- en lezersonderzoek KNHG

In het eerste en tweede kwartaal van 2018 zal Lars Boxem, in opdracht van het bestuur en de directie van het KNHG,  een leden- en lezersonderzoek uitvoeren. Lars Boxem studeert Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam en zal naar verwachting afstuderen op dit onderzoek. Met dit onderzoek willen we beter inzicht krijgen in waarom leden lid zijn, en wat (toekomstige) historici en professionals vinden van het tijdschrift BMGN: Low Countries Historical Review. In het onderzoek zullen onderwerpen als het aanbod van congressen en bijeenkomsten, de functie van het KNHG als loopbaancentrum en toekomstplannen de revue passeren. Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen wij onze leden en lezers in de toekomst nog beter van dienst zijn.

Klik hier voor de enquête.

Waarom (nu)?
Het verenigingswezen is altijd in beweging. Om bij te blijven en met leden af te stemmen wat zij willen en verwachten van het KNHG, is er onderzoek nodig. Het nieuwe motto is “door en voor de leden” en dit onderzoek is daarin een logische eerste stap. Uiteindelijk zal er gewerkt worden  om vaker dergelijke enquêtes uit te brengen, om een constant dialoog met leden en lezers te bevorderen.

Welke werkwijze zullen wij hanteren?
Er worden twee soorten onderzoek uitgevoerd: kwantitatief, in de vorm van een enquête, en kwalitatief, in de vorm van interviews. Dit betekent dat wij onze leden een uitnodiging sturen om de enquête digitaal in te vullen. Daarnaast zal de enquête ook aangeboden worden via onze social mediakanalen. Wij zijn zeer benieuwd naar uw mening en hopen dan ook dat zo veel mogelijk leden de enquête invullen. Leden die geen e-mailadres hebben, ontvangen een papieren enquête.  Alle onderzoeken zullen anoniem uitgevoerd en verwerkt worden.

Interviews
Ook zullen wij verschillende leden (en waar mogelijk aspirant leden) gaan interviewen. Ben  u een (toekomstig) historicus of verbonden met het vak, met een lidmaatschap (zowel zonder áls met papieren BMGN) en wilt u graag uw mening geven? Lees dan onderaan het bericht hoe u kan helpen. Dit geldt ook voor iedereen die geen lid is, maar wel interesse heeft in het KNHG of regelmatig artikelen leest van BMGN via de website.

Ik ben benieuwd naar de resultaten!
De enquête zal begin maart uitgestuurd worden en zal lopen tot half april. Het interviewgedeelte van het onderzoek zal beginnen na de enquête, vanaf het einde van april. De resultaten zullen eind juni gepubliceerd worden via de website van het KNHG.

Voor het interviewgedeelte zijn wij nog op zoek naar leden (en aspirant leden) die ons graag willen helpen bij het verbeteren van onze diensten. Dit houdt in dat wij, bijvoorbeeld op uw werk, langs komen voor een 1 op 1 gesprek. U bent uiteraard ook welkom op het kantoor van het KNHG in het centrum van Amsterdam. Dit interview zal een aanvulling zijn op de enquête en uw mening wordt hier in zeer gewaardeerd. Heeft u interesse om mee te werken aan dit onderzoek? Stuur dan direct een mail, graag met vermelding van het soort lidmaatschap, naar Lars.boxem@huygens.knaw.nl.

Klik hier voor de enquête.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear