Jong KNHG | Verslag workshop (duaal) promoveren

Jong KNHG organiseerde op woensdagavond 31 januari voor de tweede keer de workshop Duaal Promoveren. Twintig mensen trotseerden de winterse kou om zich in Den Haag te verdiepen in kansen die er voor jonge historici zijn om een doctorstitel te halen. Jeroen Touwen, economisch historicus en oud-directeur van onderzoekschool Posthumus, vertelde aan de hand van zijn persoonlijke verhaal hoe je met vallen, opstaan en vooral vasthoudendheid een weg door subsidieland vinden kunt. Pieter Slaman van het Leidse Dual PhD Centre gaf een alternatief: iedereen die een promotor bereid vindt om te begeleiden, kan gratis en in eigen tijd een proefschrift schrijven. Universiteiten bieden steeds meer voorzieningen voor wie deze route kiest. Na afloop bespraken de deelnemers hun plan van aanpak bij de borrel, terwijl Willem van Oranje hen vanaf zijn sokkel op het Plein zwijgend gadesloeg.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear