Tessa Hofland – Werkervaringsplek Historici.nl

Voor mijn werkervaringsplek bij Historici.nl schreef ik artikelen, verslagen en interviews, maar ook hield ik de agenda bij op de website. Daarnaast zorgde ik ervoor dat de vacaturepagina gevuld bleef en dat de mails in de mailbox beantwoord werden. Mijn maanden bij Historici.nl waren dus gevuld met een aantal taken, maar met veel meer mogelijkheden. Wat zouden interessante artikelen of reportages zijn voor de website? Welke invalshoek is passend? Dergelijke vragen konden gecombineerd worden met ‘in welke onderwerpen wil ik mij eens verdiepen?’, ‘naar welke evenementen of tentoonstellingen zou ik graag gaan?’ en ‘welke historici zou ik graag eens spreken?’

De mogelijkheden bij Historici.nl zijn enorm voor jonge historici die zich graag willen verdiepen in onderwerpen en er vervolgens over willen schrijven. Zelf ben ik al jaren werkzaam in de journalistiek, maar bij Historici.nl heb ik gemerkt dat ik de geschiedenissector als werkveld mij enorm goed ligt. De diverse onderwerpen, de verdieping en ook zeker de mensen die werkzaam zijn in het werkveld maken het voor mij zo aantrekkelijk.

Eigenlijk wil ik hierbij Historici.nl graag aanraden als stage- en werkervaringsplek. Het is niet alleen een leerzame plek in het centrum van Amsterdam, maar je werkt ook nog eens met gezellige mensen die altijd klaarstaan om feedback.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear