Maak kennis met… Caroline van Vliet

Maak kennis met… Caroline van Vliet

Zou je jezelf kort willen voorstellen?

“Mijn naam is Caroline van Vliet, ik werk al sinds 1991 bij het KNHG. In eerste instantie als medewerker boekrecensies BMGN, vanwege mijn achtergrond. Ik heb de opleiding tot bibliothecaris/documentalist gevolgd. In de loop der jaren is mijn takenpakket veranderd en uitgebreid.”

Wat is jouw functie bij het KNHG?

“Het is lastig om mijn functie bij het KNHG in één woord te omschrijven, daarom zeg ik altijd maar: ‘Ik ben de verenigingsmedewerker van het KNHG.’”

Wat doe je als verenigingsmedewerker?

“Als verenigingsmedewerker van het KNHG ben ik verantwoordelijk voor de ledenadministratie en de financiële administratie, plan en notuleer ik bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten. Ik ben betrokken bij de organisatie van de KNHG congressen, onderhoud de website van de vereniging en maak tien maal per jaar deze elektronische nieuwsbrief. Daarnaast onderhoud ik voor de website Historici.nl de evenementenagenda en zorg ik samen met het redactieteam voor de publicatie van bijdrages en verslagen.”

Wat is daar zo leuk aan?

“Door het uitgebreide takenpakket is het werk erg afwisselend. Ik maak kennis met heel veel verschillende aspecten van het vak en heb na al die jaren een goed overzicht van het historische werkveld.”

Waarom is het zo belangrijk dat historici een beroepsorganisatie hebben?

“Het KNHG kan een belangrijke rol spelen in het verbinden van historici uit alle geledingen en in de verschillende fases van hun carrières. Hoe meer mensen zich bij het KNHG aansluiten, hoe krachtiger de vereniging wordt als belangenbehartiger van historici en van het vak.”

Door welke historische figuren word je geïnspireerd?

“Dat vind ik een lastige vraag. Ik heb bijvoorbeeld bewondering voor alle vrouwen in de geschiedenis die het aandurfden hun ‘mannetje te staan’ en te vechten voor hun rechten en ambities.”

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear