Arlette Mauritsz – Stagiair Historici.nl

In de zomer van 2016 zag ik een superleuke vacature voorbijkomen voor een stage bij de webredactie van Historici.nl. De timing was perfect: naast het schrijven van mijn masterscriptie, wilde ik graag alvast werkervaring opdoen. Ik besloot te reageren en vanaf november mocht ik voor drie dagen per week stage komen lopen bij Kayleigh en Caroline in het mooie Spinhuis, midden in het centrum van Amsterdam.

Mijn taken bestonden uit het up-to-date houden van de website en social media met de nieuwste historische vacatures, evenementen, blogs en verslagen. Daarnaast mocht ik aan de slag met mijn eigen stageopdracht. Een opdracht die goed aansloot bij mijn persoonlijke interesse: een gebruikersonderzoek met behulp van Google Analytics. Ik leerde mijn onderzoeksvaardigheden eens op een hele andere manier toe te passen. Het leukste was dat de resultaten van het onderzoek ook gelijk ergens van pas kwamen, aangezien een nieuwe versie van Historici.nl in aantocht was. De drie maanden van mijn officiële stage vlogen voorbij. Gelukkig mocht ik langer blijven en kon ik de nieuwe site steeds meer vorm zien krijgen en de feestelijke lancering tijdens de Historicidagen in Utrecht meemaken.

Maar tijdens je stage ben je niet beperkt tot je officiële stageopdracht en -taken. Je krijgt zoveel meer nuttigs en leuks mee. Dat het KNHG en Huygens ING onder een dak zitten, maakt dat een stage hier veel te bieden heeft. Niet alleen zit je te midden van allerlei historische onderzoek, ook krijg je mee wat leeft bij de beroepsgroep van historici. Je gaat mee naar (redactie)vergaderingen, overleggen, krijgt een kijkje in de keuken van de communicatieafdeling, denkt mee over de organisatie van evenementen en leert veel personen kennen. Kayleigh en Caroline zorgden ervoor dat ik uit mijn stage kon halen waar ik zelf behoefte aan had, dat ik deed wat zou helpen bij een volgende stap. Bovendien is de sfeer op het bureau heel erg fijn. Je collega’s staan voor je klaar en kunnen je van goed advies voorzien voor het grote wat-ga-je-na-je-studie-doen vraagstuk.

Na precies een jaar zat mijn tijd in het Spinhuis erop en kwam ik terecht in het bedrijfsleven. Ik heb veel van mijn periode bij Historici.nl geleerd, dingen die nu nog dagelijks van pas komen. Welke richting je na je studie ook uit wil, ik kan iedereen aanraden hier stage te gaan lopen!

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear