Antia Wiersma nieuwe directeur Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap

Antia Wiersma nieuwe directeur Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), de beroepsorganisatie voor historici.

foto: Claudia Kamergorodski

KNHG werkt aan geschiedenis en de belangen van historici als beroepsgroep, vanuit de overtuiging dat geschiedschrijving en historisch besef van grote maatschappelijke waarde zijn. Wiersma: ‘Deze nieuwe baan brengt mij naar het hart van de historische wetenschap. KNHG heeft de ambitie om de verbinder van historici in Nederland te zijn. Ik verheug mij erop een rol te spelen in deze ambitie.’

De kersverse directeur studeerde geschiedenis in Groningen, werkte bij het Teylers Museum en als hoofd communicatie & educatie van het Mauritshuis. Zij is nu nog werkzaam als adjunct-directeur van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Wiersma volgt per 1 oktober aanstaande Leonie de Goei op, die aan de slag gaat als beleidsmedewerker bij het Humanities Cluster van de KNAW (Koninklijke Academie van Wetenschappen).

KNHG
KNHG is behalve een dynamische vereniging met ruim 1000 leden ook een netwerkorganisatie en initiatiefnemer van de succesvolle en drukbezochte Historicidagen die eind augustus in Utrecht werden gehouden. KNHG maakt zich sterk voor best practice in de beroepspraktijk, en steunt aankomende en startende historici in Jong KNHG. Als uitgever van BMGN – Low Countries Historical Review draagt KNHG bij aan de geschiedbeoefening als wetenschappelijke discipline.

Historici.nl
Samen met het KNAW-instituut Huygens ING is KNHG verantwoordelijk voor de website Historici.nl. Dit is dé startpagina voor professionele historici voor informatie en actualiteit, die bovendien toegang biedt tot een schat aan digitale historische resources. Aan de site is een netwerk van correspondenten verbonden vanuit verschillende historische disciplines en organisaties.

Opmerkingen

© KNHG 2023 Website: Code Clear