24-26 augustus 2017: Historicidagen – Geschiedenis nu!

24 do
Datum
24 augustus 2017
Vanaf
13:00

24-26 augustus 2017: Historicidagen – Geschiedenis nu!

Op initiatief van het KNHG vonden in 2017 voor het eerst De Historicidagen plaats van 24 tot 26 augustus in Utrecht. Het succesvolle evenement wordt tweejaarlijks georganiseerd met als doel de diversiteit en dynamiek van de (kunst) historische praktijk te tonen, inspiratie te bieden en samenwerking tussen historici te bevorderen. De eerst volgende staat gepland voor de zomer van 2019 in Groningen.

Voor de eerste editie werkte het KNHG samen met het Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Samen werden er dagen vol inspirerende lezingen, debatten en workshops over alle mogelijke aspecten van geschiedbeoefening georganiseerd. Het programma in 2017 bestond onder andere uit lezingen van Ian Buruma en Maria Grever en debat panels over de dekolonisatie van het verleden, geschiedenis in de digitale wereld en de disneyficatie van geschiedenis in musea. De historici dagen zijn toegankelijk voor iedereen die beroepsmatig met het verleden bezig is, zoals: studenten, docenten, onderzoekers, historici werkzaam in archieven, musea, erfgoed, zzp-ers, kunst- en publiekshistorici.

De eerste editie van de Historicidagen gemist of nog een keer terugblikken? Jaar & Dag Media heeft van iedere dag een filmverslag gemaakt en een aftermovie.

Lees verder op de website Historicidagen 2017

© KNHG 2023 Website: Code Clear