Jaarcongres 2016 – Samenwerken voor geschiedenis

4 vrij
Datum
4 november 2016

Jaarcongres 2016 – Samenwerken voor geschiedenis

Abstract

Integer, betrouwbaar, onafhankelijk en verantwoordelijk: dat moeten we als historici (kunnen) zijn. Hoe zorgen we daarvoor? Het KNHG wil de kritische reflectie op onze normen en waarden versterken. Op 4 oktober verschijnt het positon paper van de Werkgroep Beroepsethiek. We roepen alle vakgenoten op om daarover op 4 november samen in dialoog te gaan. Berber Bevernage houdt de openingslezing, daarna start het debat met pitches van vijf historici KNHG Position Paper Beroepsethiek Historici. Martine Gosselink en Tim Riswick zijn gespreksleiders en gebruiken stemsoftware voor directe feedback vanuit het publiek.

‘Samenwerken voor geschiedenis’, de slogan van het KNHG, krijgt dit Jaarcongres ook op andere manieren uitwerking. Na de ochtendsessie over beroepsethiek volgt een middagsessie over de historiografie van de Lage Landen. Hierin wordt voor de eerste keer de  Low Countries History Award uitgereikt. Twee internationale experts bespreken in deze sessie de state of the artBenjamin Schmidt en Ana Crespo Solana. Daarna volgt een derde sessie waarin twee nieuwe activiteiten van het KNHG gelanceerd worden: Jong KNHG en de Historicidagen 2017. In de derde sessie is, naast een korte update door het bestuur, ook ruimte voor inbreng vanuit de leden zelf: dit Jaarcongres reikt de Werkgroep Andere Tijden twee prijzen uit voor sociale geschiedenis.

Het KNHG is de beroepsorganisatie voor historici in Nederland. We verbinden historici en komen op voor de belangen van historici en van het vak, vanuit de overtuiging dat historische kennis van groot maatschappelijk belang is.

Steun ons werk!

Meld je aan als nieuw lid en kom GRATIS naar het Jaarcongres voor Historici.

Ben je al lid? Dan geldt de speciale ledenkorting: €35 in plaats van €70; voor studenten en promovendi: €20 in plaats van €30.

Het bedrag kan overgemaakt worden naar IBAN:  NL25 INGB 0006 9343 91 (BIC INGBNL2A), tnv Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap, ovv Jaarcongres 2016.

Documenten

© KNHG 2024 Website: Code Clear