Vacature: Promovendus ‘Giants of the Modern World’ (Deadline 5 april)

Vacature: Promovendus ‘Giants of the Modern World’ (Deadline 5 april)

Werkzaamheden
U participeert in het onderzoeksproject ‘Giants of the Modern World; A new history of heights and health in The Netherlands 1811-1940’ waarbinnen sociaaleconomische historici van de Radboud Universiteit samenwerken met gezondheidseconomen van de Vrije Universiteit en een antropometrisch historicus van de Rijksuniversiteit Groningen. Het project wordt gefinancierd door de Vrije Competitie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

In dit interdisciplinaire project wordt onderzoek gedaan naar de vraag hoe Nederlanders de langste mensen van de wereld zijn geworden. Er wordt gekeken naar de lengte van dienstplichtige militairen over een lange periode, waarbij diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag hoe hun lichaamslengte verband houdt met overerfde (genetische) factoren, afgeleid uit de lengte van vaders en broers. Maar ook vragen over de omstandigheden in de vroege jeugd en andere sociaaleconomische factoren maken deel uit van het onderzoek. Ook de gevolgen van (geringe) lengte op de levensloop worden onderzocht, dus welke samenhang er bestaat met huwelijkskansen, voortplanting, arbeidskansen en sterfte. Tenslotte wordt bekeken hoe geografische en sociale verschillen in lengte in Nederland zich hebben ontwikkeld.

U analyseert grote historische databestanden waarbij de lengtegegevens van dienstplichtige individuen worden gekoppeld aan hun volledige levensloop. Uw onderzoeksproject richt zich met name op de vraag hoe omstandigheden in het ouderlijke gezin inwerkten op de lengte. Er wordt van u een actieve opstelling verwacht als lid van een onderzoeksteam. U schrijft papers en publiceert peer-reviewed artikelen die tenslotte uitmonden in een proefschrift. U geeft tevens presentaties op relevante wetenschappelijke congressen en levert daarnaast bij voorkeur ook een bijdrage aan het onderwijs binnen de opleiding Geschiedenis.

Werkomgeving
De Faculteit der Letteren telt ruim zeshonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de twee facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over tien afdelingen.

Wij verwachten

 • een Research Master diploma in Geschiedenis (bij voorkeur met specialisatie sociaaleconomische geschiedenis), Sociologie (bij voorkeur Sociale Demografie) of een andere voor de functie relevante universitaire vooropleiding;
 • een uitstekende kennis van en ervaring met toetsende statistiek;
 • een sterke commitment aan interdisciplinair onderzoek;
 • uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • probleemoplossend vermogen;
 • resultaatgerichtheid;
 • goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • de bereidheid en het vermogen om in een team samen te werken met anderen.

Wij bieden

 • aanstelling: 0,8 – 1,0 fte;
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering;
 • het salaris bedraagt € 2.191 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 2.801 bruto per maand in het vierde jaar, op basis van een 38 urige werkweek;
 • u ontvangt een arbeidsovereenkomst van 18 maanden, die bij voldoende vordering van het proefschrift en goed functioneren wordt verlengd met een periode van 2,5 jaar;
 • het UFO-functieprofiel Promovendus is op deze functie van toepassing.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Overige informatie
U dient beschikbaar te zijn per 1 juni 2017.

Meer weten?
Meer over: Faculteit der Letteren
Meer over: Giants of the modern world. A new history of heights and health in The Netherlands, 1811-1940

Meer over de inhoud van de vacature:
Prof. dr. Jan Kok, hoogleraar
Telefoon: 024 3612778
E-mail: j.kok@let.ru.nl

Interesse?
Solliciteer (ter attentie van de heer drs. L.J.P.M. van Mosseveld) uitsluitend via onderstaande button ‘Solliciteer’. De sollicitatie dient de volgende bijlage(n) (uitsluitend deze) te bevatten:

 • cv inclusief de namen en contactgegevens van tenminste 3 referenten
 • uw motivatie voor dit onderzoeksproject
 • een kopie van uw cijferlijst voor alle vakken van de Research Master
 • een kopie van uw Research Master thesis
 • tenminste 2 pagina’s uit één van uw academische teksten in het Engels

U wordt verzocht er rekening mee te houden dat de sollicitatiegesprekken plaatsvinden op woensdag 10 mei 2017.

Meer informatie en sollicitatie: www.ru.nl

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear