Tjamke Snijders wint eerste Low Countries History Award

Tjamke Snijders (Universiteit Gent) heeft de Low Countries History Award gewonnen, die vandaag voor de eerste keer werd uitgereikt tijdens het KNHG-Jaarcongres voor Historici in het Rijksmuseum Amsterdam. Snijders ontving de prijs voor haar artikel ‘Obtulisti libellum de vita domni Remacli’: The Evolution of Patron Saint Libelli as Propagandist Instruments in the Monastery of Stavelot-Malmedy, 938-1247’, over Middeleeuwse propaganda. Een filmpje waarin zij over haar artikel vertelt is op de Facebook-pagina van BMGN terug te zien. De andere twee genomineerden waren Maartje Janse (Universiteit Leiden) en Elise van Nederveen-Meerkerk (Wageningen UR)

De Low Countries History Award is een prijs voor het beste artikel uit BMGN – Low Countries Historical Review uit de afgelopen drie jaar (2013-2014-2015). De prijs wordt mogelijk gemaakt door het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) en bestaat uit een geldbedrag van €1.500 en een jaarabonnement op het tijdschrift. De artikelen zijn beoordeeld op de kwaliteit van het onderliggende onderzoek, schrijfstijl en compositie, en de positionering van de geschiedenis van de Lage Landen binnen het hedendaagse historiografische debat.

De jury voor 2016 bestond uit:

  • Prof. Dr. Benjamin Schmidt, Giovanni & Amne Costigan Endowed Professor of History, University of Washington (Voorzitter International Advisory Board BMGN-Low Countries Historical Review)
  • Dr. Ana Crespo Solana Professor in Caribbean and Atlantic History, Spanish National Research Council (CSIC) (Vice-voorzitter International Advisory Board BMGN-Low Countries Historical Review)
  • Prof. Dr. Kaat Wils, Hoogleraar cultuurgeschiedenis vanaf 1750, KU Leuven (Voorzitter redactie BMGN-Low Countries Historical Review)
  • Prof. Dr. Dirk Jan Wolffram, Hoogleraar geschiedenis van bestuur en politiek in de moderne tijd, Rijksuniversiteit Groningen (Vice-voorzitter redactie BMGN-Low Countries Historical Review)

Dit bericht maakt onderdeel uit van onze berichtgeving over het KNHG Jaarcongres voor Historici op 4 november 2016. Meer lezen? Er verschenen ook blogs over de sessie over beroepsethiek voor historici, de lezingen van Benjamin Schmidt en Ana Crespo Solana, de lancering van Jong KNHG en een sfeerverslag van de hele dag. Lees ook het persbericht over de lancering van de Historicidagen 2017. #KNHG16.

Opmerkingen

© KNHG 2024 Website: Code Clear